מתכון אורז בוכרי-באחש

 

באחש -  אורז בוכרי ירוק

 

אחד המאכלים המפורסמים ביותר של המטבח הבוכרי הוא הבאחש, אורז מעורבב עם בשר, קוביות כבד ותבלינים ירוקים אשר נותנים לו את הצבע האופייני לו. מאכל אהוב זה יצא מזמן מגבולות בוכרה והתפרסם בעולם כולו, מנה שהיא תוספת אך כמובן יכולה לשמש כמנה עיקרית, מנה עשירה בטעמים ובניחוחות. ישנן גרסאות רבות לאורז בוכרי, מתכון נפלא זה שאנו מפרסמים כאן לראשונה עובר במשפחתנו דורות רבים.

 

ליצירת קשר לחצו כאן

 

לצפיה במוצר לחצו כאן

 

מתכון אורז בוכרי

 

המצרכים:

1 בצל גדול חתוך דק

250 גרם בשר בקר טחון או קצוץ לקוביות קטנות

250 גרם כבד בקר או כבד עוף קצוץ לקוביות קטנות

1/4 כוס שמן זית איכותי

1/4 כוס שומן כבש

2 כוסות אורז שטוף ומסונן

צרור כוסברה קצוץ דק

צרור שמיר קצוץ דק

צרור פטרוזיליה קצוץ דק

2-3 כוסות מים רותחים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

משרים את האורז למשך שעה במים ומעט מלח.

מטגנים בסיר את הבצל בשמן זית ושומן הכבש, עד להזהבה.

מוסיפים לסיר את הבשר והכבדים ומערבבים היטב עד אשר הבשר משנה את צבעו.

שוטפים את האורז, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב.

מוסיפים את עשבי התיבול וממשיכים לערבב, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

יוצקים את המים הרותחים לסיר, המים אמורים לכסות את האורז ולהיות כ1 ס"מ מעליו.

מביאים את המים את התבשיל לידי רתיחה, מכסים ומעבירים לאש קטנה.

יוצרים ארובות אדים בתבשיל באמצעות ידית של כף עץ.

אורך הבישול הוא כעשרים דקות לערך, במידה והאורז נראה יבש יש להוסיף כחצי כוס מים.

מורידים מהאש ונותנים לאורז לנוח עוד כעשר דקות לספיגת הטעמים, ניתן גם לעטוף במגבת על מנת לשמור על חום הסיר.

מסירים את המכסה ומגישים לשולחן.  

אנו ממליצים להגיש ליד האורז, גרגרי רימון אשר ישתלבו יפה בצבע ובטעם.

בתאבון!

 

כאמור למתכון לאורז בוכרי יש ואריאציות רבות, ניתן להוסיף עלי תרד לאורז ועל מנת להדגיש את הצבע הירוק ניתן להוסיף אף יותר עשבי תיבול. נשמח לשמוע איך יצא האורז וכמובן אם יש שאלות, התקשרו אלינו בטלפון: 03-6815110 או צרו קשר כאן.